Zomer 2022 fashion trends, kleedt je zomer in met jouw stijl!

zomer fashion trends 2022

Zomer fashion trends

Modesteden waar de zomer fashion trends worden “geboren” zijn van oudsher New York, Parijs, Londen en Milaan. Tegenwoordig blijft het niet meer bij deze steden en worden de modetrends ook geïntroduceerd in Los Angeles, Sao Paulo, Rome, Barcelona en Berlijn. In de “fashion week” komen op de catwalk alle innovaties voorbij en worden de beste collecties gedemonstreerd met modellen aan de media en aan het publiek. Dan zijn er ook de fashion weeks in andere steden in vele landen. In Nederland is de “fashion week” in de eerste week van september, in Amsterdam. Daar zijn bekende en nieuwe namen in modeontwerpers en modemerken te zien zoals Martan, Natan, Francon, Róhe Frames, 1/OFF, Viktor&Rolf). Enkele thema’s die onder de aandacht worden gebracht zijn puur vakmanschap, verbinden/samenwerken en “sustainability”. Alle creaties die voorbij komen worden door mode fabrikanten (merken) en detailhandel vertaald naar collecties en presentatie van de mode in fysieke winkels en online. Wat zijn dan nu de “zomer fashion trends” voor 2022?

Sexy, stoer, elegant, creatief en kleurrijk

In de zomer 2022 fashion trends zie je een wellicht wat chaotische combinatie van kledingstijlen. Het nieuwe sexy komt terug in de kenmerken: super doorschijnend, super strak en ultrakort. We gaan terug naar de jaren 90 en 2000 waarbij de huid gezien mag worden. Bij de presentaties op de catwalk en in de media komt dit terug bij alle maten, vormen en huidskleuren. Rokjes mogen weer helemaal kort en twijfel je of dit ene echt ultrakorte rokje wel kan? Niet doen want het kan echt niet te kort. Een ander item dat weer een comeback maakt is het “bikerjack”. De kledingstijl is zeer divers: sexy, bloot, stoer, elegant, het kan allemaal! Wat betreft modekleuren zie je intense kleuren maar ook minimalistische outfits geheel in het wit. In modeshows zie je naast strakke kleding ook ontspanning met losjes vallende items. Kleding wordt heel divers en creatief gecombineerd. Schoenen maken je outfit compleet. Ook hierin zie je creativiteit, kleur en diversiteit in de zomer 2022 fashion trends.

zomer fashion trends

Wat kan je aan?

Wat houden deze inspirerende termen in voor de zomer fashion trends voor vrouwen? Welke kleding zie je in de winkels? Mode items die je zult gaan zien zijn: hele korte, laag gesneden rokjes, “crop tops” en accessoires zoals “belly chains”. Verder zie je doorschijnende strakke jurken of juist losser vallende kleding. Tevens kun je alles combineren met strepen: horizontaal, verticaal en diagonaal. Er wordt gewerkt met intense kleuren en “color blocking”. Dit houdt in dat je items combineert met grote kleurvlakken. Ook zie je de intense “punch look” met veel blauwtinten. Waar de blauw tinten intens zijn, zie je dat de geel tinten dit jaar botergeel zijn, een zachtere tint dan voorgaande jaren. Stoere zelfverzekerdheid en elegantie gaan samen door het “stylen” van blazers met vrouwelijke rokken en jurken.

Dit scala aan diversiteit is ook te zien in de schoenenmode. Zo zijn er vetersandalen waarbij je lange veters op je eigen wijze kunt vastknopen. Of slippers met imitatiebont. Daarnaast zie je de klassieke “Mary Jane” schoen met blokhak en wreefbandje. En is er tevens een grote variatie van comfortabele sneakers en sandalen om kilometers te vreten. En wil je na je stappen werk met elegante schoenen uit eten en dansen? Dat kan! De ballerina is ook (weer) populair en kan opgevouwen mee in een tasje.

De zomer fashion trends voor vrouwen in 2022 maken dus alles mogelijk. Mix en match vanuit de winkel en de kledingkast en je hebt genoeg variatie om de zomer van 2022 naar jouw smaak in te kleden!

Aanbevolen artikelen