Alles wat je moet weten over gelnagels

wat zijn gelnagels

Wat zijn gelnagels?

Ben je eigenlijk wel heel benieuwd naar gelnagels? Hoe zit het nu precies? Sommige mensen zeggen dat gelnagels beter zijn dan bijvoorbeeld acrylnagels. Maar is dat wel echt waar? En hoe moeilijk is zelf gelnagels zetten? Gelnagels verwijderen, gaat dat een beetje eenvoudig? Ik ga je er alles over vertellen, zodat je aan het eind van dit artikel precies een antwoord hebt op al je vragen.

Zelf gelnagels zetten of in de salon laten doen

Gelnagels zijn er nog niet zo lang als acrylnagels. Die zijn namelijk al heel wat langer op de markt. Je kunt gelnagels wel zien als een soort evolutie van de acrylnagel. Acryl bestaat uit vloeistof en uit poeder. Gelnagels bestaan uit gel die meteen uit een potje komt en al helemaal in de juiste verhouding is. Je kunt gelnagels laten zetten in een salon. Een medewerker brengt ze bij je aan en de nagels worden meteen uitgehard onder een ledlamp of onder een UV lamp. Je kunt ook wel zelf gelnagels zetten. Het is belangrijk om dan eerst je nagels te knippen en goed schoon te maken. Je verwijdert echt al het vuil en je bereidt je nagel goed voor op het aanbrengen van de base coat. Die breng je dus als eerste aan. Doe dit niet op je nagelriem en ga zo voorzichtig en precies mogelijk te werk. Deze laag houd je vervolgens een tijdje onder een UV lamp. Dan breng je de eerste laag gellak aan. Ook deze laat je uitharden onder de UV lamp en tenslotte smeer je dan het laatste laagje gellak op je nagels. Uiteraard moet ook dat worden uitgehard.

Waarom zijn gelnagels populair?

Het mooie aan gelnagels is dat ze zeker zo lang blijven zitten als acrylnagels. Reken dus op een week of vier. Het grote voordeel is echter dat gelnagels veel buigzamer zijn. In het leven van elke dag is dat gewoon een stuk praktischer. Verder zien ze er een stuk natuurlijker uit. Denk je dan ook nog even aan het zetten van acrylnagels, dan weet je vast wel dat er een vrij vieze chemische geur bij vrijkomt. Tenslotte zijn gelnagels dunner. Ze hebben daardoor een mooiere uitstraling dan acrylnagels.

Waar gelnagels laten zetten

Laat je gelnagels absoluut zetten door een professional. Als je de stappen goed opvolgt, kun je het dus ook zelf doen, maar kies je voor een salon, wees dan kritisch. Het is fijn als je de salon al kent en weet dat ze goed en betrouwbaar zijn. Bekijk anders even de reviews. Check of je handen goed schoongemaakt worden van te voren. Op zich kun je daar in de meeste salons zeker wel vanuit gaan. Misschien wordt er gevraagd of je de nagel wilt verlengen, want dat is ook een optie. In dat geval plaatst de schoonheidsspecialiste of nagelstyliste tips of sjablonen. Je kijkt dan samen even hoe lang je ze wilt hebben en welke vorm je het mooist vindt. Aan het eind kun je natuurlijk ook nog allemaal nagellak kleuren kiezen. Een behandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Zijn gelnagels gezond?

Als je kijkt naar de vraag wat zijn gelnagels, dan ontdek je natuurlijk dat het geen natuurlijk iets is. Net als bij acrylnagels komen er ook bij gelnagels chemische stoffen vrij. Je nagels worden zeker ook niet gezonder en sterker door deze behandeling. Zeker de verwijdering van gelnagels doet wel even iets met je nagels. Maar goed, als je het niet te vaak doet, is het natuurlijk geen enkel probleem en alleen maar mooi.

Gelnagels verwijderen

Je kunt gelnagels zelf verwijderen, maar het is beter om dit door de nagelstyliste te laten doen. Probeer er gewoon zo lang mogelijk mee te doen en verzorg ze dus goed. Vijl ze na een tijdje iets korter, dan komen ze minder snel los. Wil je ze toch zelf verwijderen, laat ze dan weken in aceton. Je doet wat pure aceton op een wattenschijfje en dit vouw je om je nagel heen. Laat het ongeveer tien minuten zitten en dan merk je al snel dat de gellak los gaat.

Aanbevolen artikelen