Waar moet je op letten bij het kopen van zonnebrandcrème?

zonnebrand kopen tips

Het bewustzijn over een goede zonnebrandcrème groeit met de dag. Goed smeren beschermt daarnaast tegen allerlei vervelende en gevaarlijke vormen van huidschade. Ze zijn in veel verschillende varianten verkrijgbaar, waardoor er altijd een geschikte versie voor je huid tussenzit. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je zonnebrandcrème gaat kopen? Dit artikel geeft tips voor kopen zonnebrandcrème en antwoorden op al je prangende vragen.

Waar moet je op letten bij het kopen van zonnebrandcrème?

Risicovolle UV-stralingen vanuit de zon kunnen de huid behoorlijk beschadigen. Het is dus noodzakelijk om je te beschermen. Als je onbeschermd in de zon zit, zonder adequate bescherming kan dit vervelend zijn. Een van de kenmerken is verbranding. Voorkom verbranding door het gebruik van een correcte zonnebrandcrème. Let hierbij op de juiste beschermingsfactor voor je huidtype. De bescherming wordt aangeduid door SPF. SPF staat voor Sun Protection Factor.

Er zijn diverse huidtypes, waaronder een lichte huid, licht getinte huid, getinte huid, donkerbruine huid en een heel donkerbruine huid. Hoe lichter je huid hoe hoger de bescherming moet zijn, minimaal factor 30. Bij een donkere huid kun je vaak een lagere factor gebruiken, vanaf factor 10 of 15. Voor het kwetsbare kinderhuidje is het goed om voldoende te blijven smeren. Voor kinderen is factor 30 of 50 een aanrader.

Zonnebrandcrème gezicht

De huid van je gezicht is gevoeliger dan de rest van je lijf. Om deze reden zijn er speciale formules ontwikkeld voor de gezichtshuid. Dit zijn bijvoorbeeld crèmes zonder parabenen of parfum en deze zijn bestand tegen zweten. Ook het SPF gehalte is hoger voor het gezicht, zodat nare gevolgen voorkomen kunnen worden. Soms zijn er daarnaast ingrediënten toegevoegd, zodat eventuele hyperpigmentatie voorkomen wordt. Hyperpigmentatie komt namelijk sneller voor op het gezicht.

Tips kopen zonnebrandcrème

Ten slotte geven we je een aantal tips voor zonnebrandcrème kopen. Elke huid is immers anders en een van de tips is dan ook, om hier voldoende rekening mee te houden als je zonnebrandcrème gaat kopen. Ga je op een zomerse en heldere dag naar het strand of het park? Koop dan een hoge factor, waarbij je om de 2 uur blijft smeren. Ook zijn er zonnebrandcrèmes die langer op de huid blijven en waterbestendig zijn. Dit geeft echter geen garantie, het is perfect om na het zwemmen opnieuw te smeren. Heb je een gevoelige huid? Er zijn zonnelotions te koop speciaal voor de gevoelige huid.

Aanbevolen artikelen