Zeg gedag tegen oneffenheden en puistjes: de gezondste voedingsproducten voor een gezonde huid!

een-mooie-huid-van-binnenuit

Het hebben van een gezonde, glowy huid is een erg actueel thema op het internet. Je helemaal onderdompelen in deze cultuur is geen uitzondering, en steeds meer vrouwen (en ook soms mannen) lijken onderzoek te willen doen naar de relatie tussen het tot je nemen van voedsel en de manier hoe je eruit ziet. Het effect voeding op huid is dan ook ontzettend interessant, en er zijn al veel wetenschappelijke onderzoeken aan dit onderwerp gewijd. Er zijn harde feiten dat goed eten voor een gezonde huid ontzettend belangrijk is. Een mooie huid van de buitenkant bestaat alleen dankzij een mooie huid van binnenuit. Maar, welk goed eten voor gezonde huid is er zoal? Dat lees je hier!

Water

Water drinken voor een mooie huid is de oplossing voor het hebben van een glowy skin. Als je water drinkt, dan zet je als het ware al je systemen aan en zal je merken dat alle afvalstoffen beter kunnen worden weggevoerd dan als je te weinig drinkt. Daarnaast zorgt water drinken ervoor dat je bloedcirculatie op gang komt: wat betekent dat oneffenheden in je huid sneller kunnen verdwijnen omdat ze snel worden opgeruimd door jouw huid.

Avocado

Avocado is een erg populaire vrucht, maar avocado goed voor de huid? Deze populariteit is niet zonder reden: het is dan ook een ontzettend smakelijke en ook gezonde snack. De vrucht heeft veel onverzadigde vetten, waar je lichaam heel goed gebruik van kan maken door het om te zetten in energie en andere bruikbare mineralen. Avocado bevat veel vitamine E, en helpt jouw huid beschermen tegen schadelijk zonlicht. Avocado goed voor de huid? Reken maar van yes!

Zoete aardappel

Een mooie huid van binnenuit, hoe krijg je dat voor elkaar? Door veel gele/oranje groenten te eten. Het klinkt heel raar, maar deze kleur betekent dat er veel beta-caroteen in het voedingsmiddel zit. Dit houdt verband met vitamine A. Ons lichaam heeft veel behoefte aan vitamine A, omdat dit de aanmaak van collageen en elastine bevordert. Jouw huid is lekker stevig en kan voortaan wel tegen een stootje!

Rode druiven

Je denkt waarschijnlijk welk fruit is goed voor je huid? Rode druiven doen het heel goed op dit gebied. Ze bevatten antioxidanten die rimpels en kraaienpootjes tegengaan! Jij ziet er op vijftigjarige leeftijd nog steeds jong en flexibel uit. Op de vraag welk fruit is goed voor je huid, dan zijn rode druiven zeker het antwoord.

Welk voedingsmiddel ga jij toevoegen aan je dagelijkse routine? Goed eten voor gezonde huid!

Aanbevolen artikelen