Reisinspiratie: Met de camper door Noorwegen!

met-de-camper-naar-noorwegen-via-denemarken

Noorwegen staat bekend als een land met een adembenemend mooie natuur met in het westelijk deel diep uitgesleten fjorden en in het oostelijke deel uitgestrekte bossen. In het noorden ligt het uitgestrekte, ruige landschap van de pool terwijl je in het zuiden eilanden en meertjes aantreft. Daarnaast is Noorwegen ook het land van schilderachtige stadjes met karakteristieke Noorse huizen en met gezellige winkels, restaurantjes en cultuur in de hoofdstad Oslo.

Camperreis Noorwegen

Wanneer je tijdens een vakantie in Noorwegen zo veel mogelijk van al dit moois wilt zien en beleven, dan is een camperreis Noorwegen een goede manier. Zo kun je volop te genieten van al het fraais dat dit land te bieden heeft. Noorwegen is een bij uitstek geschikt land om te ontdekken met een camper. Niet alleen zijn er veel campings waar je kunt overnachten maar ook bestaat in Noorwegen ‘het recht om te zwerven’ het zogenaamde ‘allemansretten’ en daarmee is Noorwegen een van de weinige landen waar wildkamperen nog is toegestaan.

Wat is de mooiste camperroute door Noorwegen?

Die bestaat niet. Welke camperroute door Noorwegen je ook kiest, elke reis heeft een eigen charme en bezienswaardigheden. Omdat Noorwegen dé plek voor wildkamperen is, is het dus een ideaal land om jouw ideale camperroute door Noorwegen zelf samen te stellen en geheel je eigen weg te gaan. Plan echter niet te veel kilometers op een dag wanneer je met de camper door Noorwegen gaat trekken, want de kans is groot dat je onderweg een plekje tegenkomt waar je graag een paar dagen wilt blijven. Hier doe alvast je wat inspiratie voor mogelijke routes op.

Wat is de beste reistijd voor een camperreis door Noorwegen?

Het beste seizoen om met een camper in Noorwegen te gaan trekken is, – hoe kan het ook anders- de zomer. Het is er dan vaak warm en zonnig en in de noordelijker streken schijnt de zon in de zomer 2,5 maand lang aan een stuk door. Over het algemeen kun je tot en met september door Noorwegen trekken met een camper maar in de winter is dat vanwege kou en sneeuw minder aan te raden.

Hoe kom ik met de camper in Noorwegen?

Sinds kort is er weer een directe veerbootverbinding tussen Nederland en Noorwegen en wel tussen de Eemshaven en Kristiansand. Wanneer je met de camper door Noorwegen wilt gaan trekken en wilt starten in het zuiden, is Kristiansand een goed startpunt.

Met de camper naar Noorwegen via Denemarken met de veerboot

Een andere manier om met je camper naar Noorwegen te reizen is via Denemarken. Eerst ga je met de camper naar Hirtshals en vanuit daar kun je de veerboot nemen met bestemming Kristiansand, Oslo, Stavanger of Bergen. Nog een andere optie is via Duitsland. Je gaat dan naar Kiel, neemt daar de veerboot en komt aan in Oslo.

Met de camper naar Noorwegen via Denemarken zonder veerboot

Wanneer je niet afhankelijk wilt zijn van de vertrektijd van de boot of als je last van zeeziekte hebt, is de zogenaamde ‘bruggenroute’ een goed alternatief. Je gaat dan over land via Denemarken en Zweden, een lange maar wel schitterende route. Voor een aantal bruggen moet je echter wel tol betalen.

Aanbevolen artikelen