Zonnepanelen lelijk? Niet met deze tips!

Ben jij van plan zonnepanelen aan te schaffen op of rondom jouw woning en vrees je dat dit het uiterlijk van je woning flink zal benadelen? Om de buitenkant van je woning te verfraaien kun je een aantal werkzaamheden uitvoeren, zoals het ontmossen van daken, of het restaureren van gevelwerken. Maar het verfraaien van zonnepanelen lijkt in eerste instantie niet gemakkelijk. Daarom geven we je 3 tips om de zonnepanelen zo mooi mogelijk uit te laten komen op jouw woning.

bt1

Tip 1: Schakel een professional in

Hoewel het inschakelen van een zonnepanelenspecialist de prijs van zonnepanelen in eerste instantie verhoogd, kan het zeker handig zijn om deze specialist in te schakelen. Een specialist in het plaatsen van zonnepanelen weet hoe hij de panelen op de meest nette manier plaatst op het dak. En niet alleen het uiterlijk van je woning zal door het inschakelen van een zonnepanelenspecialist mooier worden dan wanneer je deze niet inschakelt. De opbrengst van zonnepanelen zijn sterk afhankelijk van de richting waarheen ze geplaatst worden. Zo zijn er een aantal formules om de optimale opbrengst van zonne energie met zonnepanelen op te berekenen. De zonnepanelenspecialist weet exact hoe de panelen deze optimale hoeveelheid kan bereiken.

Tip 2: Kies de juiste panelen

België wordt steeds duurzamer en daarbij groeien de hoeveelheid verschillende soorten zonnepanelen. Sinds niet zo’n lange tijd is het mogelijk zonnepanelen in verschillende kleuren te kiezen. Het is van belang dat de zonnepanelen passen bij de rest van het dak. Kies daarom geen donkerblauwe zonnepanelen op rode dakpannen. Zorg ervoor dat de kleuren van de zonnepanelen rustig zijn. Dit zal de uitstraling van het dak zeker beïnvloeden. Een hele enkele keer komt het voor dat een dak bol is. Tegenwoordig zijn er zonnepanelen op de markt in de vorm van folie, waardoor ook bij bolle daken een strakke uitstraling gerealiseerd kan worden. En voor wie dit nog niet genoeg is: Tesla heeft sinds kort zonnepanelen in de vorm van dakpannen uitgevonden. Hierbij moet je zelfs goed kijken om de zonnepanelen te zien.

bt2

Tip 3: De plaats van de zonnepanelen

De derde tip om de zonnepanelen zo fraai mogelijk te verwerken in het buitenhuisinterieur, is de juiste positie van de zonnepanelen. Veel mensen vinden zonnepanelen niet mooi, in de juiste kleur of niet. Als het mogelijk is de panelen te plaatsen op een plat dak, dan ligt hier de voorkeur. Zonnepanelen zijn namelijk nauwelijks te zien op de meeste platte daken. Ook is een plat dak het type dak waar de zonneopbrengst optimaal is voor zonnepanelen. Is het mogelijk de panelen te laten plaatsen op een schuur of een bijgebouw? De kans is groter dat ook hier de zonnepanelen zowel uit het zicht van jou als een voorbijganger ligt.

Heb jij zonnepanelen?

Liefs,Jana.x

Comments

  1. Vanessa says:

    Goede tips! Mijn vriend en ik denken er over na om in de toekomst zonnepanelen te leggen. X
    Vanessa onlangs geplaatst…Welke sporten mag je doen tijdens je zwangerschap?My Profile

    1. Jana says:

      Het is zeker waard om hierover na te denken :-)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge