5 dingen die elke vrouw zou moeten weten over auto’s.

Ben jij een vrouw die eigenlijk niets met auto’s heeft, en die zoiets heeft van: hij moet het gewoon doen? Dan zijn er tegenwoordig toch echt een paar dingen die je ook als vrouw moet weten over auto’s. Ook al is het alleen maar zodat je niet steeds hoeft te horen hoe weinig verstand je van auto’s hebt.

90336288

Copyright : ©Jupiterimages/Polka Dot/Thinkstock

Iedere vrouw weet waarschijnlijk wel wat voor merk auto ze rijdt en ook nog wel hoe oud de auto is, maar welke brandstof moet er eigenlijk in? ¬†Bij de meeste nieuwe auto’s kun je dit zien staan aan de binnenkant van het benzineklepje, alleen is dit bij oudere auto’s niet zo. Hoe erg is het wanneer je per ongeluk de verkeerde brandstof in je tank gooit? Heb je een auto die op diesel rijdt en tank je benzine, dan is er nog geen reden tot paniek. Is het omgekeerde het geval, dan kan er zelfs al schade aan de auto ontstaan, ook al rijd je maar een heel klein stukje.

On the road

Zorg ook dat je weet hoe je je oliepeil moet checken. Bij nieuwere auto’s is dit niet direct nodig. Rijd je in een auto die op diesel rijdt, en dan ook nog een wat oudere auto, dan is het verstandig om regelmatig even te kijken hoe het met het oliepeil staat. Denk er alleen wel aan dat je dit alleen kunt doen wanneer de motor koud is.

Hetzelfde geldt voor het bijvullen van je ruitenwisservloeistof. Vooral nu het weer kouder gaat worden, is het belangrijk dat je weet hoe dat werkt. Op die manier kun je zelf je vloeistof bijvullen als het echt begint te vriezen, zonder dat je daar hulp bij nodig hebt.

Same

Iets wat ook eigenlijk heel gemakkelijk is, als je het maar een keer gedaan hebt, is het checken van je bandenspanning. Dit duurt hooguit een paar minuten en kun je er dus zo even tussendoor doen, wanneer je toch moet stoppen om te tanken. Rijd je weg nadat je je banden weer op de juiste spanning hebt gebracht, zul je meteen merken dat je auto een stuk lichter stuurt. Het is ook nog eens een stuk beter voor je banden, ze slijten namelijk een stuk minder snel.

friends bands friendship | lovepicturex

Last but not least, leer alleen of samen met een stel vriendinnen, hoe je een lekke band moet verwisselen. Je moet er toch niet aan denken wat er gebeuren kan als je ergens op een stil weggetje, of gewoon langs de snelweg stil komt te staan met een lekke band en dat je dan geen idee hebt wat je moet doen. De kans is namelijk best groot dat er echt niemand zal stoppen om je daarbij te helpen. Er zijn tegenwoordig zelfs speciale cursussen voor vrouwen waarbij je leert hoe je dat heel goed zelf kunt doen, het is namelijk lang niet zo ingewikkeld als je denkt.

Iedereen kent natuurlijk wel die verhalen over dat vrouwen veel vaker ergens tegenaan rijden dan mannen. Dat zal echt niet altijd opgaan, er zijn natuurlijk ook genoeg mannen die niet echt heel erg goed kunnen rijden. Een hele goede tip voor alle vrouwen, en mannen natuurlijk, die niet al te goed zijn in achteruit in parkeren: maak zoveel als mogelijk gebruik van parkeergarages om te parkeren. Belangrijk hierbij is wel dat je dan niet moet vergeten waar je je auto ook alweer neergezet had…

Bron andere foto’s wehearit.

 

Liefs!