Update mijn opleiding schoonheidsspecialiste

Update mijn opleiding schoonheidsspecialiste
Ik ben nu al even bezig met mijn opleiding als schoonheidsspecialiste dus ik vond het wel eens leuk om het een en het ander met jullie te delen. Een soort van update van mijn opleiding als schoonheidsspecialiste dus.

Met mijn schort hihi!
Met mijn schort hihi!

Ik was van in mijn zevende jaar al aan het aftellen naar iets nieuw. Ik keek er ontzettend naar uit! Ik vond het dan ook ontzettend spannend toen ik midden september van start mocht gaan met mijn nieuwe opleiding. Ik was ontzettend zenuwachtig, alles was nieuw voor mij: de mede docenten, mijn mede leerlingen, en uiteraard de opleiding zelf. Nadat we uitleg kregen, mochten van dag twee ook direct van start gaan met een gelaatsverzorging. Zelf vond ik de stappen in het begin heel moeilijk en ingewikkeld! En ook de cursussen en de vakken die ik kreeg waren moeilijker dan verwacht. Anatomie vooral. In het begin van mijn opleiding had ik het een beetje gemakkelijker ingeschat dan dat het eigenlijk was. Maar ik bleef verder doen met samenvattingen maken van de vakken en zo gaat dit nu toch wel redelijk goed. Zo ben ik vorige week woensdag al geslaagd voor mijn eerste examen marketing!

Op een dag worden we vrienden..
Op een dag worden we vrienden..

Op die paar weken tijd hebben we al ontzettend veel geleerd qua gelaatsverzorging, maar ook verschillende soorten massages en iets waarvoor ik in begin al wat schrik voor had is waxen. Ik heb het er nu nog wel moeilijk mee, maar oefening baart kunst zeker? Hopelijk! Nu heb ik het vooral druk met mijn haalbaarheidsstudie en ook nog met het vak salonorganisatie. Je eigen salonnetje inrichten met een eigen naam en pand. Spannend! Maar veel werk. En deze week zijn we begonnen met het leukste namelijk make-up! En daar weet ik het één en het ander van dus dat is nog leuker! Uiteraard wil ik graag nog meer bijleren ook.

Zo, dat was al even update van opleiding schoonheidsspecialste. Ik vind het in het algemeen dus erg leuk, maar vooral leerrijk. Ik leer elke dag wel bij. Binnenkort terug een update.

Studeer jij nog? En wat studeer je?

Liefs,Jana.x

Comments

 1. Kirsty says:

  Leuk om te lezen hoe je opleiding je bevalt! Mij lijkt het wel een hele leuke en interessante opleiding! Ik doe nu zelf een Master (Engelse) Letterkunde, dat vind ik ook wel leuk, maar wel zwaar en vooral veel werk, maar gelukkig interesseert de stof mij wel erg, dat scheelt echt :)
  Kirsty onlangs geplaatst…Herfstlook 2015My Profile

 2. Rachel says:

  wat super leuk, lijkt mij ook echt een leuk beroep! ik verkoop ook pure producten met aloë vera zonder silicone, parfum en alcohol en dat werkt super op de mensen hun huid! misschien ook wat voor jou om naar te kijken? op mijn blog onder het kopje ha-ra kan je meer lezen liefs
  Rachel onlangs geplaatst…Batiste Droog shampoo | ReviewMy Profile

  1. Jana says:

   Bedankt voor de tip. Ik ga er zeker even naar kijken :D

 3. Marleen says:

  Heel leuk om erover te lezen! Volgens mij doen veel bloggers óf schoonheidsspecialiste of iets in de richting van Communicatie haha. Dat valt me steeds op ;) x

 4. Lijkt me echt een leuke opleiding. Soms twijfel ik om dit nog te volgen in avondschool. Lijkt me zo leuk om allemaal te leren, zelf de anatomie :D

  Hoe dan ook, het klinkt alleszins alsof je het leuk vindt, ook al is het iets moeilijker dan gedacht. Das het belangrijkste :)

  x Aurélie

  1. Jana says:

   Ja ik vind het zeker leuk :D Ik raad het je zeker aan

 5. […] In mijn laatste update vertelde ik in het begin over het waxen/epilatie en dat ik het daar moeilijk mee had. Ik herinner mij ook nog dat ik dacht dat het mij nooit zou lukken. Gelukkig heb ik ondertussen al een paar keer thuis kunnen oefenen en lukt het steeds beter en beter. Een tijdje geleden vond mijn examen van de epilatie plaats en ik weet al dat ik daarvoor ben voor geslaagd! Dus kan ik zeggen dat het nu wel goed lukt. En ook de massages gaan steeds beter en beter. Voor alle praktijk vakken ben ik geslaagd! ( manicure, gelaatsverzorging en make-up!) En ook de theorie hiervan. Helaas zijn er ook wat dingen dat minder gingen zoals anatomie, dat vak moet ik opnieuw doen. Maar tweede keer goede keer? Van boekhouden weet ik nog niet of ik geslaagd ben, maar ik vrees er een beetje voor. […]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge