Ins & outs over rode lipstick!

Red lipstick, een echte klassieker binnen de make-up wereld. Rode lipstick is een ware confidence-booster, uit onderzoek blijkt dat mannen langer kijken naar een vrouw als ze rode lippenstift draagt. Toch ligt er bij deze sexy make-up look een aantal gevaren op de loer. Hieronder vind je alle ins & outs terug over het dragen van de lippenstift. Na het lezen van dit artikel ben jij een specialist op het gebied van rode lipstick! 

Seizoenstype

De zoektocht naar de ideale kleur lippenstift lijkt soms wel eindeloos. Maar de oplossing is dichterbij dan je denkt! De perfecte kleur rood hangt af van je kleurtype, ook wel het seizoenstype. De seizoenstypes zijn onderverdeeld in zomer-, herfst-, winter- en lentetypes. Als warme herfst- of lentetype komen je lippen het beste tot hun recht in rood met een warme oranje of bruine ondertoon. Daarnaast zijn helderrode kleuren met een rozige of blauwe ondertoon het meest geschikt voor de koele winter- of zomertypes. Om de sexy make-up look compleet te maken, kun je de kleur subtiel laten terugkomen in je accessoires. Een oranjerode Lumia 930 cover, nagellakje of lange edelsteenketting staat geweldig bij een warm type. Ook voor een koel type kunnen accessoires zoals een smartphonehoesje de perfecte aanvulling zijn. Denk hierbij aan een rozerood OnePlus One hoesje of een clutch in dezelfde chique kleur tijdens het stappen. Accessories make everything better!

5242175109_8ecc201cb0_b

Lipvorm

Ook de vorm van je lippen speelt een essentiële rol in de zoektocht naar de perfecte kleur rood. Door middel van de lipstickkleur kun je je lipcontouren op de juiste plekken accentueren. Als je wat smallere lippen hebt, kun je het beste gaan voor een subtiel koraalrode kleur met een gloss als finishing touch. Door de lichte kleur komen je lippen namelijk sterk naar voren en lijken ze dus groter. Je zult zien dat zo’n simpel make-up trucje wonderen doet. Ben jij al voorzien van een stel lippen à la Kim Kardashian, dan is het een kwestie van extra aanzetten met een dieprode lipstick.

Beautiful smile 

Naast het seizoenstype en je lipvorm heeft de rode kleur ook invloed op je gebit. De felrode kleur legt de nadruk op je mond en daarbij dus ook op je tanden. Een vrouw is op haar mooist als ze lacht en met behulp van de juiste tint lipstick kun je de kleur van je tanden beïnvloeden. Als je van nature wat gelige tanden hebt, kun je kleuren met een gele of oranje ondertoon beter vermijden. Doordat het contrast tussen je lippen en je tanden laag is, zullen ze er wat geler uitzien. Voor een echte filmsterren-lach ga je voor een wat feller kleurtje met een koele blauwe ondertoon. Smile & Shine!

NYX macaron lippies & matte lipsticksdark red

Tips & Tricks

Als je dan eindelijk dé perfecte rode kleur hebt gevonden, komen deze lippenstift-trucjes goed van pas. Het aanbrengen van de rode lippenstift vraagt namelijk wel wat voorbereiding en precisie. Allereerst is het belangrijk dat je lippen een gelijkmatig oppervlak hebben zodat de lipstick beter blijft zitten. Met behulp van een lip scrub houd je je lippen zacht en velletjes vrij. Vervolgens zet je de contouren van je lippen aan met een lipliner en veeg je deze met een vinger naar binnen. Breng daarna de lipstick aan en dep deze voorzichtig af met een tissue. Helaas blijft deze uitdagende look niet de hele dag zitten zoals jij het zou willen en vind je het soms zelfs terug op je tanden. Gelukkig is hier een simpel trucje voor: wanneer je je lipstick hebt aangebracht, stop je je vinger in je mond en vouw je je lippen eromheen. Zo komt de lipstick op je vinger terecht in plaats van je tanden. Tot slot kun je lippenbalsem aanbrengen om zo lang mogelijk plezier te hebben van het kleurtje.

Wat is jouw favoriete kleur lipstick? 

Liefs,Jana.x

Comments

  1. Iris says:

    Ik vind rode lipstick echt prachtig, behalve als ik het zelf draag. Het staat me voor geen meter. Maar bij anderen vind ik het vaak echt jaloersmakend mooi

  2. Saraya says:

    Ik vind een rode lipstick heel erg mooi maar draag het bijna nooit :)
    Saraya onlangs geplaatst…Mac Cremesheen Lipstick / ModestyMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge