Mijn tips om te sparen

Vandaag ga ik jullie enkele tips geven om te sparen. Ik ben nu volop bezig aan het sparen en ik vond het wel een leuk om mijn tips met jullie te delen.

Volhouden

Mijn eerste tip is toch wel heel belangrijk en dat is volhouden. Soms is het moeilijk omdat je tijdens dat je spaart niet veel geld kunt opdoen.

Laat je niet afleiden

Hiermee wil ik zeggen, laat je niet afleiden door dat ene mooie T-shirt van bij de H&M of die nieuwe limited edition van Essence of zelfs van MAC. Focus op je doel.

Mijn tips om te sparen

Koop een spaarpot die niet open kan

Net zoals bovenstaande spaarpot ( uit de Action). Als je spaarpot koopt met een slotje kun je zo het geld eruit halen. Maar een spaarpot die je speciaal hiervoor kapot moet slaan dus niet. En het zou toch zonde zijn om hem meteen kapot te slaan?!

Heb een doel

Ook een belangrijke tip! Een doel hebben om te sparen. Mijn doel is eigenlijk mijn opleiding als schoonheidsspecialiste. Het is zoveel geld en als ik wat extra’s van spulletjes wil aankopen moet ik hiervoor dus ook nog is sparen. En het is toch zo een mooi doel.

sparen he

Schrijf het op

Telkens ik een bepaald bedrag in mijn spaarpot doe schrijf ik dit op. Als ik er al een paar keer geld heb ingedaan reken ik dit uit. Leuk is dat!

Houd een no buy

Een maand of twee niets kopen. Hiermee wil ik zeggen geen kleding of make-up die ik helemaal niet nodig heb. Het is soms moeilijk, maar dan spaar je ook meteen een hoop geld uit.

Geen geld in je portemonnee

Ja, dat lees je goed. Als ik geld in mijn portemonnee heb zal ik sneller iets kopen dan als ik geen geld in mijn portemonnee heb. Daarom doe ik al het geld op mijn bankkaart. Hiermee bedoel ik wel de briefjes.

Zo, dat waren mijn persoonlijke tips om te sparen. Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad en heb jij nog tips? Deel ze dan maar zeker.

Liefs,Jana.x

Comments

 1. Manon says:

  Fijne tips geef je. Deze maand is voor mij een No Buy Maand. Ik moet zeggen dat het lastig is want ik wil al iets van de nieuwe LE van Catrice, maar ik ga het niet doen!
  Manon onlangs geplaatst…Sieraden van My JewelleryMy Profile

  1. Jana says:

   Nee, volhouden is de boodschap! :D

 2. Hannelore says:

  Heel erg leuke tips, ik vind het ook gemakkelijk om al mijn geld op mijn rekening te hebben. Want als ik cash geld heb geef ik het gemakkelijker uit.
  Hannelore onlangs geplaatst…Escada Turquoise SummerMy Profile

 3. Jana says:

  Die laatste tip werkt heel goed voor mij :)
  Jana onlangs geplaatst…Hello May! (+ nieuwe lay-out)My Profile

 4. Delphine says:

  Vooral dat geen cash gedeelte is doeltreffend. Ik heb bijna nooit cash bij. En dat geef je dan ook niet uit aan kleine prulletjes enz.
  Delphine onlangs geplaatst…Plog: Bye bye april!My Profile

 5. Mariëlle says:

  Hele goed tips hoor! :) Ik koop nu al veel minder make-up dan ik eerst deed!

 6. Saraya says:

  Fijne tips, ik koop nu alleen maar make-up die ik echt wil :)
  Dus ik laat meer limited edition van Essence of Catrice liggen en ik denk meer na wat ik wel wil of niet ;)
  Zo spaar ik ook veel geld uit!
  X
  Saraya onlangs geplaatst…Maybelline Dream Sun Bronzing Powder With Blush!..My Profile

 7. Marie says:

  Toffe tips, die ik zeker kan gebruiken :D xxx
  Marie onlangs geplaatst…L’oréal • Mythic Oil.My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge