Mijn tips als je een blog wilt starten ( na 7 jaar ervaring)

Ik blog nu toch al enkele jaren, dus ik vond het wel eens tijd om jullie wat tips te geven voor als jij zelf een blog wilt starten. Lees jij mee?

Kies een leuke & originele naam

In het begin begrijp ik dat een naam kiezen echt een moeilijke keuze is, aangezien je soms nog niet goed weet over wat je wilt gaan bloggen. Maar zorg ervoor dat je dit eens op papier zet en eens gaat ‘brainstormen’. Ik heb de naam beautytwist gekozen omdat ik niet alleen wil schrijven over beauty, maar ook over andere dingen. Beauty with a twist zeg maar!

Waarom wil je een blog starten?

Mijn tips als je een blog wilt starten ( na 7 jaar ervaring)

Puur uit verveling of gewoon omdat je de mensen iets wilt bijleren? Dit is toch wel een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen. Ik heb al ontzettend veel opmerkingen gekregen van; ‘ ooh ik ga ook een blog starten, zo krijg ik ook zoveel gratis producten’. Met die gedachte moet je zeker geen blog starten, want ik ben ook niet met dit gedacht gestart. Bij mij was het puur een hobby en ik wou de mensen iets bijleren. Ik denk dat ik ongeveer 3 jaar aan het bloggen was voor ik echt iets gratis kreeg.

Blogspot of WordPress?

Afbeeldingsresultaat voor blogger of wordpress

Dat is in het begin enorm moeilijk! Want ik ben eigenlijk begonnen met blogspot, omdat ik dit persoonlijk gemakkelijker vind als je nog maar start met bloggen. Na enkele jaren ben ik over gestapt naar WordPress, daar heb je voor mij persoonlijk toch véél meer optie’s. Dus ik zou zeggen, probeer het eens en zie dan wat jij persoonlijk het fijnste vind.

Gebruik een goede camera.

Oké je wilt gaan bloggen, maar je hebt helemaal geen goede camera. Ik zeg zeker niet dat je een Nikon of Canon camera moet aanschaffen. Maar wees eens eerlijk, goede foto’s worden toch wel vaker bekeken dan foto’s die onscherp of donker zijn. Het is een investering, maar een goede camera heb je ook voor jaren. En je artikels worden er kwalitatief van.

Je steekt er heel wat tijd in

Het kost heel wat tijd om een mooi artikel te schrijven, dus ik zou zeggen doe het zeker niet te snel. Je moet denken dat je foto’s moet maken en eventueel deze foto’s bewerken. Dan nog het artikel schrijven, dus daar ben je wel even mee bezig. Ik moet zeggen dat ik in het begin hier allemaal niet zoveel tijd in heb gestoken, maar eigenlijk is het toch wel de moeite om dit wel te doen. Vind ik persoonlijk. Ik ken veel mensen die beginnen met bloggen, dan weer even stoppen en dat weer beginnen. Zo is het echt moeilijk om je vast lezers van je blog te behouden. Ik blog momenteel naast dat ik ook nog werk, maar ik zou het toch echt niet meer kunnen missen na al die jaren.

Blijf bloggen wel leuk vinden, niet enkel doen omdat het ‘moet’

We sluiten af met een hele belangrijke tip! Blog enkel als je het leuk vind en heb niet het gevoel dat het moet! Een paar jaar geleden had ik soms dit gevoel, want ik schreef echt iedere dag een artikel. Dus 7 artikels en dan soms nog een filmpje. Dit was véél te druk! Nu vind ik 5 artikels meer als genoeg voor nu.. Ik blijf het leuk vinden en hopelijk jullie ook?

Ik hoop nog vele jaartjes te bloggen voor jullie! Hopelijk hebben jullie wat gehad aan dit artikel.

Heb jij een blog?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge