Bloggen en studeren combineren

Toen ik bijna startte met mijn nieuwe opleiding had ik wel wat schrik of ik wel nog voldoende tijd over zou hebben om te bloggen. Gelukkig lukt dit nu wel redelijk goed. Ik deel vandaag enkele tips hoe je bloggen en studeren kunt combineren.

 • Maak een aparte planning. Hiermee wil ik zeggen dat je naast een gewone agenda met al je schoolopdrachten ook een boekje hebt waar je zelf elke week plant wat je wilt doen. Zo zie je wanneer je die week nog tijd hebt om artikels te maken en te werken voor school. Hieronder zien jullie een bvb ( is wel een planning van in de vakantie)

ZO1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • Doe eerst wat je belangrijk vind. Uiteraard is dat dan ( voor mij toch) school. Ik doe eerst wat ik nog moet doen voor school en dan blog ik.

 • Soms vind ik het jammer dat ik events moet missen. Ik kan dan ook niet naar alle events gaan, maar sommige wel als ze is op vrijdag vallen. Dan maak ik een planning dat ik de week wat meer voor school werk bijvoorbeeld.
 • Werk vooruit. Omdat ik pas rond 17 u thuis kom van school heb ik daarna geen tijd meer om te bloggen. Daarom blog ik in het weekend vooruit.
 • Leg niet te veel druk op jezelf. Ik kies ervoor om een artikel online te zetten van maandag tot vrijdag. Helaas komen er in het weekend dan geen artikels online. Maar mijn trouwe bezoekers weten dit ondertussen wel al.
 • Maak foto’s in het weekend, zo bespaar je toch meteen wat tijd en kan je foto’s maken in het zonlicht.

Hoe combineer je bloggen en studeren?

Liefs,Jana.x

 

Comments

 1. Vanessa says:

  Leuk om te lezen! Fijn dat je een goede planning hebt en dat je in het weekend vooruit werkt. X

 2. Nele says:

  Ik kan dat totaal niet combineren, mijn uren zijn totaal verschillend van elkaar en dan moet je nog dit doen en nog dat doen… Pfff zo druk :(
  Nele onlangs geplaatst…BibliotheeklogMy Profile

 3. Manon says:

  Als je een goede planning hebt moet het lukken, maar heb gemerkt dat je soms ook wel rust voor jezelf moet nemen en het bloggen even laten.

 4. Ik ga zelf niet meer naar school dus ik kan me er niet echt in vinden. Maar ik vind het wel knap dat je dit allemaal combineert, en er gewoon een goede blog aan over houd. Good job! -x-
  Marushi Lifestyle onlangs geplaatst…Mannen die goed zijn in shapen!My Profile

  1. Jana says:

   Dankjewel dat is lief :D

 5. Melissa says:

  Handige tips! Maar in vooruit plannen heb ik nog heel wat te leren haha :)
  Melissa onlangs geplaatst…Shoplog Primark – November 2015My Profile

 6. Miss says:

  Leuke en erg goede tips!
  Miss onlangs geplaatst…Lost in the graffiti streets…My Profile

 7. Mylou says:

  Ik blijf de combinatie moeilijk vinden, natuurlijk ook omdat ik veel liever met mijn blog bezig ben, ook al heeft mijn studie prioriteit. Handig artikel!
  Mylou onlangs geplaatst…Oehlala, Taza ChocoladeMy Profile

  1. Jana says:

   Dankjewel :D

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge