Waarom je gezicht reinigen wel belangrijk is

Sommige mensen vinden het soms helemaal niet nodig om hun gezicht te reinigen. Meestal hoor je het excuus van ‘ geen tijd’, of ze vinden het gewoon helemaal niet belangrijk. Ze zien vaak het nuT ervan niet in. Ik leg jullie in dit artikel uit waarom je gezicht reinigen wel belangrijk is.

Een goede basis voor je make-up

9

Make-up look: A new beginning

Je gezicht reinigen zorgt ten eerste ook voor een goede basis voor je make-up. Draag je graag make-up, maar zit die make-up precies toch niet zo mooi en heb je droge plekken,.. dan ligt er vast en zeker iets aan de basis. Hiermee wil ik zeggen dat alles begint met een reiniging. Zonder een goede basis zit je make-up gewoon niet mooi. Dus reinigen ( en zeker je huid eens scrubben is een belangrijke stap om mee te starten.

Geen make-up = geen reiniging?!!

Ook hoor ik vaak zeggen dat mensen die geen make-up dragen hun huid niet moeten reinigen, maar dat klopt dus absoluut niet. Doorheen de dag komen er kleine vuildeeltjes op je gezicht ( door de invloeden van buitenaf) die je huid/poriën kunnen doen verstoppen. Je moet maar gewoon eens na een volledige dag met bijvoorbeeld een wattenschijfje met micellair water over je gezicht gaan, dan kan je wel verschieten wat voor vuil er op je gezicht zit.

Het houdt huidveroudering tegen

Opening eerste schoonheidssalon van Pascaud in België20

Je huid reinigen zorgt er ook voor dat je minder kans hebt op onzuiverheden en het zorgt er ook voor dat je langer kunt genieten van je mooie jonge huidje. Dus het houdt wel degelijk huidveroudering tegen. Daarnaast voelt je huid ook zoveel beter aan als je het reinigt ( veel frisser en zachter!)

Voor mensen die geen tijd hebben om hun huid te reinigen vraag dan eens naar een reiniging dat niet te lang duurt, maar wel je huid goed verzorgt. En 5 minuten duurt echt niet lang om je huid 2 x per dag goed te verzorgen. Want je hebt maar één huid, dus ik zou er dan 100 % voor zorgen!

TIPS om af te sluiten

Mijn huidverzorgingsproducten op een rijtje8547

foto van Miss De Luxe.

Het is zo belangrijk om te reinigen, maar wat veel mensen tegenhouden of iets wat ik door ervaring heb geleerd is dat vele mensen het moeilijk vinden om de juiste producten te kiezen voor hun huid. Ze zien de bomen door het bos niet meer met zoveel producten. Water is dus zeker en vast niet genoeg om je huid te reinigen! Het is zelfs niet goed, want in water zit er kalk en zelfs chloor. Daarom is de eerste tip om je goed te laten adviseren voor je begint met te reinigen. Vragen staat vrij en je kunt het best een (korte) gelaatsverzorging laten doen. Zo weet je welke reiniging je kunt toepassen en welke dag/nachtcrème je het best kunt gebruiken voor jou huid. Ieder huidtype is namelijk anders..

Ik hoop dat jullie wat gehad hebben aan dit artikel en als jullie nog vragen hebben vraag gerust.

Liefs,Jana.x

Comments

 1. Vanessa says:

  Een goede reiniging is zeker belangrijk. Ik reinig mijn gezicht met micellair water. Scrubben zou ik vaker moeten doen, het is echt zo’n klusje dat er te weinig van komt X
  Vanessa onlangs geplaatst…5 tips voor een goede nachtrustMy Profile

 2. Manon says:

  Eerst vergat ik echt heel erg vaak mijn huid te reinigen s’avonds, maar nu doe ik het al een aantal jaren echt goed.
  Manon onlangs geplaatst…Etos Color Care Lipstick – Kylie’s FavMy Profile

  1. Jana says:

   Super Manon! x

 3. aahja reinigen is echt belangrijk, soms vergeet ik het wel soms als ik geen make up draag
  moet ik een betere gewoonte van maken

  liefs
  Karlien
  Karlien – Polished Cats onlangs geplaatst…Outfit – Grey ShoulderMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge