Schadelijke ingredienten in verzorgingsproducten

Ik liet via mijn instagram al een foto zien met enkele schadelijke ingredienten in verzorgingsproducten. Ik zag meteen dat er interesse was, dus ik besloot hiervan eens een artikel te maken..

Ik wist het zelf eerst niet

Ik geef toe dat ik het echt eerst zelf niet wist. Jullie weten dat ik naast beauty & lifestyle blogger ook schoonheidsspecialiste ben. Ik test dankzij mijn blog dagelijks nieuwigheden uit, maar helaas had dit ook effect op mijn huid. Want niet alle merken bevatten even goede ingrediënten.. dit heb ik ontdekt dankzij het nieuwe merk dat ik op mijn werk heb ( Absolution). Tijdens deze twee daagse opleiding ben ik meer te weten gekomen over mijn huid en waarom ik puistjes en gerstekorrels kreeg. Dit kwam door alle ‘slechte’ ingrediënten die in bepaalde producten zat..dus vanaf nu gebruik echt alleen huidverzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten zoals Absolution.

Schadelijke ingredienten in verzorgingsproducten: een kort woordje uitleg

Afbeeldingsresultaat voor skincare

  • PEG: Dit staat op nummer één omdat dit ingrediënt zorgt voor vroegtijdige huidveroudering, tast de vochthuishouding van de huid aan, veroorzaakt allergische reacties en huidirritaties, tast de gezonde huidbacteriën aan en veroorzaakt kanker. Klinkt niet goed hé?!
  • Mineral oil ( Liquid paraffin, liquid petrolatum, parafin oil): Brr.. als ik dit zie staan koop ik het zeker niet of gebruik ik het zeker niet op mijn huid. Het verstopt de huid, veroorzaakt daardoor acne op de huid of zoals ik ervan heb gekregen ook wel gerstekorrels.
  • SLS/SLES: SLS is een veel te harde reiniger voor onze dunne huidlaag. Het zorgt voor irritatie en uitdroging . Je zou het kunnen gebruiken om je auto of fiets schoon te maken. Zo sterk reinigt het.

Dat waren de drie ingrediënten die je het best vermijd in je dagelijkse huidverzorging. Maar er zijn er nog hoor! Lees je even verder?

Een lijstje om bij te houden in je portemonnee

Mijn huidverzorgingsproducten op een rijtje8547

Via deze link van een andere blogger vind je de volledige lijst die je kan uitprinten en in je portemonnee kunt houden. Zo weet je zeker wat je moet vermijden in een huidverzorgingsproduct.

Let jij op de ingrediënten in een product?

Liefs,Jana.x

Comments

  1. […] Royal Honey dat was het eerste wat ik las toen ik deze scrub zag staan tussen alle andere producten. Maar waar ik eigenlijk nog naar opzoek was, dat was een scrub met de goede en natuurlijke ingrediënten. Zoals deze scrub van Apivita, want deze scrub is zoals je op de verpakking kunt lezen vrij van parabenen, siliconen,minerale olie en andere ingrediënten. Wil je meer te weten komen over deze ingrediënten? Lees dan zeker mijn artikel hierover. […]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge