Een bikini die bij jou past

Het moment waarop je weer voor de eerste keer in het jaar je bikini uit de kast trekt, blijft spannend. Met het onvoorspelbare weer in Nederland weet je maar nooit wanneer je een dag in het zonnetje kunt bakken en het kan daarom maar zo zijn dat je lichaam eigenlijk nog niet helemaal bikiniproof is. Gelukkig kun je met een bikini meer verbloemen en accentueren dan je denkt!

Korte benen

Helaas voor de kleintjes onder ons, is het dragen van hakken op het strand of naar een zwembad geen verstandig idee. Gelukkig valt er met de juiste bikini heel wat aan de lengte te doen. Je kunt je korte benen namelijk optisch langer laten lijken dan ze daadwerkelijk zijn door een hoog uitgesneden broekje te dragen. Ook een bikinibroekje met strikjes aan de zijkanten doet wonderen voor de optische lengte van je benen.

De boezem

Als je van jezelf niet gezegend bent met een volle boezem, is de makkelijkste manier om een optisch grotere cup te creëren natuurlijk een push up bikini. Daarnaast doen ook franjes en opvallende printjes je borsten groter lijken. Mocht je juist wel grote borsten hebben, dan kun je het beste kiezen voor een bikini met goede ondersteuning. Een te kleine triangelbikini zorgt er juist voor dat je borsten nog groter lijken en blijft bovendien meestal niet mooi zitten.

girl, beach, and summer afbeelding

Brede heupen

Als je onzeker bent over je brede heupen en volle bovenbenen en billen verbloem je dit door de aandacht te vestigen op je bovenlichaam. Kies voor een neutraal broekje met niet teveel kleur, maar ga juist wel voor een bovenstukje in een felle kleur of print. Ook kunnen accessoires, zoals een pareo wonderen doen voor brede heupen of een klein buikje.

Weinig vorm

In plaats van het verbloemen van je rondingen, kan het natuurlijk ook zijn dat je juist van jezelf weinig vorm hebt. Bij een recht figuur heb je vaak een atletische bouw. Door te kiezen voor een sportieve bikini of monokini in een fel kleurtje en drukke print creëer je eenvoudig meer vorm in je lichaam. Een monokini is een bikini, waarbij het bovenstukje en broekje samenkomen ter hoogte van je navel. Door het zandloper figuur in je bikini lijkt je taille optisch iets smaller dan je schouders en heupen.

Sparkle 100%

Een lichte huid ( zoals mij)

Die paar dagen in het jaar dat je in Nederland/België je bikini aan kunt zijn schaars en vaak heb je nog niet de kans gekregen een lekker kleurtje op te bouwen. Helaas is er geen kleur die een bleke huid bruiner doet lijken, maar zorg er in ieder geval voor dat je niet nog bleker lijkt met een witte of gele bikini. Ga liever voor een veilige kleur, zoals lichtroze of blauw. Mocht je al wel een lekker kleurtje hebben, dan kan je deze juist wel extra benadrukken met een witte bikini. Ook felle neon-achtige kleurtjes laten jouw gekleurde velletje nog bruiner lijken.

Maak het af

Een bikini kan veel voor je doen, maar het bedekt natuurlijk maar een klein gedeelte van je lichaam. Gelukkig valt er ook met accessoires nog een hoop te doen. Met een pareo verdoezel je een buikje of brede heupen, maar ook met een opvallende zonnebril of grote hoed leidt je de aandacht af van de rest van je lichaam. Bovendien zijn accessoires een leuke manier om je look compleet te maken, aangezien je natuurlijk maar weinig om het lijf hebt. Ga voor een opvallende strandtas, match je strandlaken bij je bikini of hul je gloednieuwe S7 Edge in een vrolijk Galaxy S7 Edge hoesje in de kleur van je bikini. Je smartphone kan immers wel wat extra bescherming van een telefoonhoesje gebruiken op het strand. Wil je ook onder water foto’s kunnen maken met je toestel, maar beschik je nog niet over een waterdichte S7 Edge, maar een kwetsbare iPhone 6 Plus? Voorzie je toestel dan van een waterproof iPhone 6 Plus hoesje en maak de leukste bikini foto’s boven én onderwater!

Welke bikini past bij jouw figuur?

Liefs,Jana.x

Comments

  1. Melike says:

    Ik heb serieus zo lang gedaan over een bikini vinden dit jaar!
    Melike onlangs geplaatst…Waarom is het belangrijk om SPF te smeren?My Profile

    1. Jana says:

      Hopelijk heb je de perfecte bikini nu gevonden :D

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge